Bekijk de verhalen van anderen

Steeds meer mensen kiezen voor een nalatenschap aan een goed doel. Maar waarom kiezen zij hiervoor? Wat laten ze na en hoe hebben ze hun wensen bespreekbaar gemaakt? In de onderstaande filmpjes vertellen diverse mensen openhartig over hun keuzes.

Ria weet dat haar nalatenschap anderen goed kan helpen

Ria heeft besloten al haar bezittingen aan een goed doel te schenken dat haar na aan het hart ligt. De wetenschap dat anderen door haar een beter leven krijgen geeft haar een warm gevoel.

Meep bepaalt liever zelf waar zijn nalatenschap naar toe gaat

Natuurliefhebber Meep en zijn vrouw kiezen ervoor om geld na te laten aan meerdere goede doelen. Dankzij gratis advies van hun notaris konden zij beslissingen maken die bij hen passen.

John richtte een fonds op in naam van zijn overleden vrouw

Na het overlijden van zijn vrouw richt John een fonds op waarbij het geld gebruikt wordt voor de bestrijding van de ziekte waaraan zij is overleden. Als eerbetoon krijgt het fonds haar naam.

Cees heeft geen miljoenen maar besteedt wat hij achterlaat graag goed

Jazzliefhebber en diabeet Cees laat zijn gehele jazzcollectie na aan het jazzarchief, zodat dit bewaard blijft. De rest van zijn bezittingen gaan naar onderzoek en de dierenbescherming.

Cor en Joke leggen schenking aan goed doel direct vast

Na MH17 komt het besef dat ook hun leven vergankelijk is. Cor en Joke besluiten om een deel van hun nalatenschap aan een goed doel na te laten, leggen zij dit direct vast in hun testament.

Frank geeft voor goed onderwijs voor alle kinderen

Docent Frank draagt nu al bij aan beter onderwijs in derde wereldlanden. Na zijn overlijden zet hij dit voort door na te laten aan een goed doel dat zich hiervoor inzet.

Ninke kan zich geen dag zonder kunst voorstellen

Kunstliefhebster Ninke kan zich geen dag voorstellen zonder kunst. Zij kiest er voor haar geld na te laten aan een specifieke afdeling binnen een museum omdat cultuur gekoesterd moet worden.

Annelies ziet nalatenschap als troost voor nabestaanden

Zus van acteur-cabaratier Marnix Kappers is na zijn overlijden executeur van zijn nalatenschap. De waardering van anderen van zijn keuze om zoveel goede doelen iets na te laten bood troost.

Bob wil dat zijn kinderen van de natuur kunnen blijven genieten

Bob, vader van drie kinderen, heeft zijn nalatenschap al vroeg geregeld, dat geeft hem rust. Zo weet hij dat zijn kinderen in de toekomst kunnen blijven genieten van de natuur.

Yvonne en Kenneth: Doorgeven is verrijken

Twee jaar geleden hakten zij de knoop door en namen twee goede doelen op in hun testament. Zo weten zij zeker dat hun nalatenschap in goede handen is en ermee gedaan wordt wat zij willen.