Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is opgericht in 1971. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een gespecialiseerd ziekenhuis voor zeehonden in nood. Maar het Zeehondencentrum doet meer: naast opvang en rehabilitatie is het beschermen van de zeehonden en hun leefomgeving een even belangrijke taak.
De zeehond is in Nederland de vertegenwoordiger en graadmeter van de zee omdat hij bovenaan de voedselketen staat. Hij vormt zo het boegbeeld van datgene wat het Zeehondencentrum wil bewaken voor toekomstige generaties: een schone zee met een gezonde zeehond. Voor nu en voor later. Hierom spelen naast opvang van zeehonden ook onderzoek, educatie en voorlichting een belangrijke rol in het werk.
Uw steun is hard nodig, want het Zeehondencentrum kan haar werk alleen doen dankzij donaties en giften.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Nee
  • Aandachtsgebieden: Dieren | Natuur, milieu &wildlife |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben."

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben door de passie en inzet van de mensen die er werken. Belangrijk vind ik dat Pieterburen, naast professionele opvang van zeehonden, ook aandacht besteed aan voorlichting en onderzoek. Dit maakt het voor mij compleet. De zeehonden en de Wadden hebben mijn hart gestolen en ik draag graag bij aan een gezonde toekomst voor dier en zee.”

De heer S. van Beek, Groningen

“Zeehondencentrum Pieterburen heeft voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen dierenwelzijn en natuurbehoud. Een deel van mijn nalatenschap gaat naar dit sympathieke doel. Het is kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien CBF gekeurd. Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.”

Mevrouw C.J.A. van der Linde, Leiden

"Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.”

“Ik vind het belangrijk dat er iemand klaar staat voor dieren in nood."

“Ik vind het belangrijk dat er iemand klaar staat voor dieren in nood. Daarom ben ik al jaren donateur van Zeehondencentrum Pieterburen. Het team geeft mij het gevoel dat ze dat altijd op de juiste manier zullen doen. En daarom laat ik ook aan hen na.”

Mevrouw  J.C. Visscher, Amsterdam

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen via: