Zeehondencentrum Pieterburen

Al jarenlang hebben we passie en zorg voor de zeehond, inclusief zijn leefomgeving.

Zeehondencentrum Pieterburen is een gespecialiseerd ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie is het beschermen van de zeehond en zijn leefomgeving een even belangrijke taak.

De zeehond is in Nederland de graadmeter van de zee omdat hij bovenaan de voedselketen staat. Hij vormt zo het boegbeeld van datgene wat wij willen bewaken voor toekomstige generaties: een gezonde zeehond in een schone zee.

Hierom spelen naast opvang ook onderzoek en voorlichting een belangrijke rol in ons werk.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Nee
  • Aandachtsgebieden: Dieren | Natuur, milieu &wildlife |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben."

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben door de passie en inzet van de mensen die er werken. Belangrijk vind ik dat Pieterburen, naast professionele opvang van zeehonden, ook aandacht besteed aan voorlichting en onderzoek. Dit maakt het voor mij compleet. De zeehonden en de Wadden hebben mijn hart gestolen en ik draag graag bij aan een gezonde toekomst voor dier en zee.”

De heer S. van Beek, Groningen

“Zeehondencentrum Pieterburen heeft voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen dierenwelzijn en natuurbehoud. Een deel van mijn nalatenschap gaat naar dit sympathieke doel. Het is kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien CBF gekeurd. Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.”

Mevrouw C.J.A. van der Linde, Leiden

"Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.”

“Zeehonden komen meestal door menselijk toedoen in de problemen. Dat maakt ons mensen verantwoordelijk. Een zeehond kan daarbij niet voor zichzelf opkomen.

Bedreigingen voor de leefomgeving van de zeehond, zoals afval en verstoring zullen de komende decennia alleen maar toenemen. Wij zien het als taak om hier te signaleren, kennis te delen en hulp te bieden. Voor nu en voor later.

Alle steun, hoe klein ook, is hierbij hard nodig want het Zeehondencentrum kan haar werk alleen doen dankzij donaties en giften”.

Niek Kuizenga, directeur Zeehondencentrum

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Zeehondencentrum Pieterburen kunt u direct contact opnemen via: