War Child

Miljoenen oorlogskinderen groeien op met geweld, paniek, uitbuiting en angst. De wens van War Child is samen te bouwen aan een toekomst in vrede voor deze kinderen. Dat doen we met psychosociale hulp, zodat kinderen hun nare ervaringen kunnen verwerken en weer vertrouwen opdoen. Met onderwijs, zodat ze zicht krijgen op een betere toekomst. En met bescherming, zodat ze veilig kunnen opgroeien. Daarbij wordt gebruikgemaakt van creatieve middelen zoals muziek, theater, dans en sport.

  • Fonds op naam mogelijk: Nee
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan War Child kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Kinderen zijn zo kwetsbaar. Ik voel me betrokken bij War Child en wil dat uitdragen in mijn testament.”
René en zijn vrouw ondersteunen al 15 jaar een kleuterschool in een dorpje in Gambia. Toen ze samen over hun testament gingen nadenken kwam War Child in beeld. “Kinderen zijn al zo kwetsbaar, laat staan in een omgeving met wapens en conflicten. Je weet dat die kinderen hulp nodig hebben. En ik wil niet dat er wettelijk wordt bepaald wat er met mijn bezittingen en vermogen gebeurt. Het is fijn om daar zelf de hand in te kunnen hebben.”

René Waaijer, 55+

“Door War Child in mijn testament op te nemen, maak ik het leven van anderen wat makkelijker. Dat is voor mij een verrijking.”
Anton is streng katholiek opgevoed. Hij komt uit een gezin met 11 broers en zussen en een moeder die al jong weduwe werd. Er was weinig ruimte voor affectie. Daardoor heeft hij veel gegeven in zijn leven. Tot zijn 60ste was hij maatschappelijk werker voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Nu zet hij zijn steun voor kinderen in erbarmelijke omstandigheden in zijn testament. “Het is mijn intentie vooral kwetsbare kinderen te beschermen.”

Anton Schlichting, 68

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan War Child kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan War Child kunt u direct contact opnemen via: