Humanitas

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op het gebied van welzijn en zorg. Humanitas biedt door middel van een vrijwillig maatje hulp aan kinderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden en ouderen, vluchtelingen, ex-gedetineerden, mensen in een sociaal isolement, mensen die stervende zijn en aan mensen die iemand verloren hebben.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Welzijn |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Humanitas kunt u direct contact opnemen met:

Marjoleine Beers heeft Humanitas opgenomen in haar testament.
“Ik wil het werk van de vrijwilligers blijven steunen. Vanuit je eigen menszijn een ander mens op weg helpen zodat die het daarna weer zelf kan: daar word ik warm van. Zo ben ik zelf als vrijwilliger bij Humanitas begonnen. Ik kan er straks ook mee eindigen.“

Toen Ad Bekers zijn vrouw verloor meldde hij zich bij de Lotgenotengroep Partnerverlies van Humanitas. “Natuurlijk heb ik geen antwoord gekregen op “hoe nu verder”. Maar de groep heeft me dankzij de veiligheid, warmte en het vertrouwen wel gebracht waar ik nu sta. En het gaat goed met mij.”

Isabella’s moeder werd in 2009 ziek. Een heftige periode volgde. Via via kwam ze terecht bij Humanitas Jongerenmaatjes. Met maatje Vera klikte het meteen.
“Vera begreep hoe ik me voelde en ik kon alles met haar delen. We hebben gelukkig nog contact via Whatsapp. Het gaat nu beter met me. Ik zou nog wel een keer zo’n maatje willen!”

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Humanitas kunt u direct contact opnemen met:

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Humanitas kunt u direct contact opnemen via: