Bont voor dieren

Bont voor Dieren komt in actie tegen dierenleed. Wij zetten ons in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. De bontindustrie is ethisch onverantwoord en kenmerkt zich door dierenleed. Door onze lobby hebben we inmiddels een verbod op vossen- en chinchillafokkerijen in Nederland. Per 1 januari 2024 is het ook verboden om nertsen te houden voor hun bont. Samen met onze internationale partners zetten we grote wereldwijde campagnes op om de machtige bontindustrie te stoppen. Steeds meer ontwerpers en winkels stoppen met de verkoop van bont door onze acties. We zijn een kleine stichting die 100% afhankelijk is van particuliere giften.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Dieren |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Bont voor dieren kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Ik ben nog jong, maar ik heb wel al veel nagedacht wat ik na wil laten als ik er niet meer ben. Ik steun Bont voor Dieren al jaren vanwege het goede werk dat zij doen voor de dieren. Na overleg met mijn familie heb ik Bont voor Dieren daarom ook opgenomen in mijn testament. Dat geeft mij rust én een goed gevoel!”

Soraya

“Een paar jaar geleden zijn we afgereisd naar Canada waar we een documentaire hebben gemaakt over de wrede zeehondenjacht. Deze reis was zeer duur omdat de jacht erg afgelegen plaatsvindt en er een privévliegtuigje voor moest worden gehuurd. In een kleine week hebben we beelden van de jachtpartij gemaakt vanuit een helikopter. Deze opnames zijn heel belangrijk, omdat de Canadese zeehondenjacht steeds meer in de vergetelheid dreigt te komen door geldgebrek van dierenbeschermingsorganisaties. De reis werd mogelijk gemaakt door een legaat aan onze stichting, die vergezeld ging van de uitdrukkelijke wens het gehele bedrag aan de zeehondenjacht te besteden. Zonder het legaat was de documentaire niet gemaakt.”

Nicole van Gemert, voormalig directeur Bont voor Dieren

“Mijn goede vriend Remco was een echte dierenvriend. Hij heeft mij gevraagd zijn erfenis af te handelen na zijn veel te vroege overlijden. Toen hij overleden was heb ik Bont voor Dieren een bijzonder bedrag mogen schenken voor de dieren, waar ze als kleine stichting erg blij mee waren. Ik vind het een heel fijne gedachte dat er dieren gered worden van Remco’s geld en dat hij op een bepaalde manier dus nog voortleeft.”

Theo Rood

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Bont voor dieren kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Bont voor dieren kunt u direct contact opnemen via: