Plan International Nederland

Plan International Nederland werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. En dat is hard nodig, want wereldwijd worden nog dagelijks meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Vaak mogen ze hun school niet afmaken of worden ze gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind zijn. Plan International Nederland zet zich in tegen kindhuwelijken, geweld, misbruik en uitbuiting van meisjes in ontwikkelingslanden.

In 54 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika voert Plan International Nederland projecten uit zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf op kunnen komen en hun eigen beslissingen kunnen nemen.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten | Onderwijs |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan International Nederland kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

"Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund."

“Mijn moeder zette zich haar hele leven in voor anderen: als verpleegkundige, vrijwilliger en sponsor. Voor ons was het logisch dat ze Plan Nederland had opgenomen in haar testament. Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund, ook nu mijn moeder er niet meer is.”

K. Knowles

“Ik ben al heel lang sponsor van Plan en heb veel kinderen gesteund in verschillende landen. Nu sponsor ik een meisje in Sri Lanka. Plan doet goed werk; dat wil ik ook na mijn dood blijven steunen. Daarom neem ik Plan op in mijn testament.”

Elske Mus, 67 jaar

"Daarom neem ik Plan op in mijn testament."

"We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs."

“We hebben goed contact met onze sponsorkinderen. Fijn dat we iets voor hen kunnen betekenen. We geloven in het werk van Plan, nu en in de toekomst. Daarom hebben we Plan in ons testament laten opnemen. We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs.”

Ine en Zeger Braber

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan International Nederland kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan International Nederland kunt u direct contact opnemen via: