Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International, een humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan werkt op basis van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de leefomstandigheden van kinderen. Met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes, want miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden worden dagelijks achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd.
In 52 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt Plan samen met meisjes, jongens, ouders, leraren en (lokale) machthebbers aan het duurzaam bestrijden van armoede en het opheffen van de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten | Onderwijs |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan Nederland kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

"Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund."

“Mijn moeder zette zich haar hele leven in voor anderen: als verpleegkundige, vrijwilliger en sponsor. Voor ons was het logisch dat ze Plan Nederland had opgenomen in haar testament. Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund, ook nu mijn moeder er niet meer is.”

K. Knowles

“Ik ben al heel lang sponsor van Plan en heb veel kinderen gesteund in verschillende landen. Nu sponsor ik een meisje in Sri Lanka. Plan doet goed werk; dat wil ik ook na mijn dood blijven steunen. Daarom neem ik Plan op in mijn testament.”

Elske Mus, 67 jaar

"Daarom neem ik Plan op in mijn testament."

"We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs."

“We hebben goed contact met onze sponsorkinderen. Fijn dat we iets voor hen kunnen betekenen. We geloven in het werk van Plan, nu en in de toekomst. Daarom hebben we Plan in ons testament laten opnemen. We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs.”

Ine en Zeger Braber

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan Nederland kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Plan Nederland kunt u direct contact opnemen via: