Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). Mensen met CF hebben taai slijm in hun lichaam en de longen, alvleesklier en lever gaan daardoor steeds slechter functioneren. CF is niet te genezen, de gemiddelde levensverwachting van CF-patiënten is 40 jaar. In Nederland hebben 1.550 mensen CF, waarvan 650 kinderen. De NCFS behartigt de belangen van mensen met CF, maakt lotgenotencontact mogelijk en geeft informatie over CF. De NCFS initieert, financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek en zet projecten op om de zorg voor mensen met CF te verbeteren.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Gezondheid |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Steeds meer mensen vinden het een mooi idee dat (een deel van) hun nalatenschap ten goede komt aan het werk van de NCFS. De laatste jaren hebben we zo verschillende testamentaire schenkingen ontvangen. Deze bijdragen zijn substantieel voor de NCFS, omdat we er levens mee kunnen veranderen.”

Jacquelien Noordhoek, directeur NCFS

“Mede dankzij vooral de inzet van de NCFS in de afgelopen 20 jaar is de levensverwachting van mensen met CF verdubbeld. Maar ook de kwaliteit van hun leven is al geweldig verbeterd. Met uw legaat of erfstelling kan de NCFS dat geweldige werk de komende jaren voortzetten totdat er een genezing voor CF gevonden wordt. Dank u daarvoor.”

Vincent Gulmans, hoofd onderzoek en kwaliteit van zorg

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting kunt u direct contact opnemen via: