Nationaal Ouderenfonds

Veel ouderen in Nederland voelen zich alleen of zijn kwetsbaar. Wist u dat bijna de helft van de ouderen zich eenzaam voelt? Eén op de elf ouderen is zelfs ernstig eenzaam. Dat zijn meer dan 500.000 mensen! Het Ouderenfonds doorbreekt de eenzaamheid. Ouderen kunnen meedoen met activiteiten waar ze nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen meemaken. Daardoor hebben ouderen het gezellig met mensen uit hun buurt, gaan ze gemakkelijker de deur uit, blijven in beweging en komen weer thuis met verhalen. Gewone dingen zoals samen breien, sporten of een dagje naar het strand, maken een groot verschil. Samen ouder worden, daar zet het Ouderenfonds zich voor in.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Welzijn |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nationaal Ouderenfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Tonny van de Werd (83) komt wekelijks naar de breiclub van het Ouderenfonds. Zij is vooral blij met de afleiding die dat haar geeft. “Mijn zoon heeft kanker. Als ik thuis blijf pieker ik me suf. Hier kletsen en lachen we samen. Dat biedt mij troost.”

“Ik kan goed tegen alleen zijn, maar als je dagen in je eentje bent, mis je de gezelligheid. Daar is niks aan. Daarom stap ik graag in de BoodschappenPlusBus. Niet alleen voor de boodschappen, maar ook omdat ik het gezellig vind om mensen te ontmoeten. Zo hoor je nog eens wat.”

Bert Moleman (81)

“Juist dat sociale aspect spreekt mij zo aan bij OldStars voetbal van het Ouderenfonds. Woensdagmiddag drinken we na het voetballen altijd koffie met elkaar. Nadat mijn vrouw overleed, waren er veel teamgenoten aanwezig bij de uitvaart. Nu ik vanwege bestralingen naar het ziekenhuis moet, staan ze weer voor mij klaar.”

Gerrit Oordijk (70)

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nationaal Ouderenfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Nationaal Ouderenfonds kunt u direct contact opnemen via: