Mama Cash

Mama Cash is een fonds dat overal ter wereld - ook in Nederland - vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen, meiden en transgenders ondersteunt, omdat zij gelooft dat maatschappelijke verandering hier begint. Mama Cash steunt organisaties die zich inzetten voor het recht van vrouwen om te beslissen over hun eigen lichaam en voor het recht om te leven in veiligheid. Maar ook groepen die werken aan het vergroten van economische rechtvaardigheid en financiële onafhankelijkheid. Ze zorgen ervoor dat vrouwen een stem hebben, dat ze gezien en gehoord worden: binnen de familie, maar ook in de gemeenschap en op landelijk niveau.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Mama Cash kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

"Met geld geef je mensen niet alleen geld maar ook kansen."

“Ik was 25 jaar toen ik van mijn vader 2,5 miljoen gulden erfde. Ik realiseerde me dat ik het kon gebruiken voor wat mij na aan het hart lag: de wereld veranderen en vrouwen meer kansen geven. Met geld geef je mensen niet alleen geld maar ook kansen, scholing en solidariteit”

Marjan Sax, oprichter van Mama Cash

“Overal ter wereld worden vrouwen onderbetaald, zijn ze slachtoffer van geweld en worden ze te weinig gehoord in de publieke ruimte. Ik vind het een fijne en geruststellende gedachte, dat Mama Cash mijn geld, -ook als ik er niet meer ben- kan gebruiken voor haar belangrijke werk.”

Joes Meester

"Fijne en geruststellende gedachte."

"Je kunt met een gerust hart je hele nalatenschap aan haar nalaten."

“Mama Cash gaat uit van de kracht van vrouwen, van het idee dat vrouwen sterk zijn en iets teweeg kunnen brengen. Ik heb Mama Cash in mijn testament staan, al jaren. Je kunt met een gerust hart je hele nalatenschap aan haar nalaten. Via Mama Cash komen alle goede doelen aan bod. Als je duurzaamheid een warm hart toedraagt, milieu, onderwijs, kunst, zorg, dieren en natuur, gezond voedsel…, dan ben je bij Mama Cash aldoor aan het goede adres.”

 

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Mama Cash kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Mama Cash kunt u direct contact opnemen via: