KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de organisatie tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-) geĆ¼niformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Welzijn | Dieren |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan KNGF Geleidehonden kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Je testament opmaken is iets dat je uitstelt. Nu het geregeld is, hebben wij een rustig gevoel. Het is fijn dat KNGF Geleidehonden ook de taak als executeur op zich neemt en voor onze honden zorgt. Als we dat iemand toevertrouwen, zijn zij dat wel.”

Echtpaar Brouwer

“Omdat ik van honden houd en ik zie hoe een geleidehond je leven verandert ben ik actief bij KNGF Geleidehonden. Mijn man is overleden en na overleg met mijn kinderen heb ik besloten KNGF Geleidehonden als erfgenaam te benoemen. Ze gunnen mensen een opgeleide hond.”

Ria van der Eijk

“Blind zijn is absoluut geen beperking, mits je een geleidehond hebt. Lopen met een taststok gaat zo traag. Met CloĆ« kan ik mijn oude ritme volgen. Zij heeft mijn leven zo verrijkt, dat gun ik een ander ook. Vandaar dat ik KNGF Geleidehonden steun via mijn nalatenschap.”

Willem Groot Zwaaftink

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan KNGF Geleidehonden kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan KNGF Geleidehonden kunt u direct contact opnemen via: