HandicapNL

Nederland kent ruim 2 miljoen mensen met een fysieke, verstandelijke of meervoudige beperking. HandicapNL droomt van een Nederland waarin mensen met een handicap volwaardig meedoen in de samenleving. Zij ondersteunt mensen met een handicap om sterker te staan en minder eenzaam te zijn, mantelzorgers om balans te vinden tussen draagkracht en draaglast en betrekt de samenleving in het creëren van eerlijke kansen.
HandicapNL is ontstaan uit de krachtenbundeling van Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds in april 2018.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Nee
  • Aandachtsgebieden: Gezondheid |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan HandicapNL kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Na een voorstelling raakte ik aan de praat met een meisje met een verstandelijke beperking in een rolstoel. Ze had genoten van de show maar vreesde dat ze een volgende keer niet meer kon komen. Door veranderde regels kon ze aangepast vervoer in de toekomst misschien niet meer betalen.

Haar persoonlijke verhaal raakte me zo, dat ik besloot om me nog meer in te zetten voor mensen met een handicap.”

Paul de Leeuw, tv-presentator, acteur en komiek

“Ik had een broer die in een rolstoel zat. Kindverlamming. Mensen met een handicap worden nog steeds niet normaal behandeld. Het is een van de redenen om Handicap.nl op te nemen in mijn testament. Als een laatste eerbetoon aan mijn overleden broer.”

Jantine Blok, nalater

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan HandicapNL kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan HandicapNL kunt u direct contact opnemen via: