Dierenbescherming

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die zich inzet voor alle dieren. We verlenen noodhulp, bestrijden dierenleed en lobbyen om dierenwelzijn te verankeren in de wet. Jaarlijks worden in onze asielen tienduizenden honden, katten, konijnen en knaagdieren opgevangen. Ook onze dierenambulances zijn onontbeerlijk voor de hulp aan dieren. Ze worden veelal bemand door vrijwilligers, die elk jaar zo’n 65.000 keer uitrukken om dieren te helpen en te vervoeren. Een ander belangrijk onderdeel van ons werk is het bestrijden van dierenleed. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) treedt dagelijks op tegen dierenmishandeling en de verwaarlozing van dieren. Naast directe hulp aan dieren, besteedt de Dierenbescherming ook veel aandacht aan voorlichting en educatie.

 • Fonds op naam mogelijk: Ja
 • Kan optreden als executeur: Ja
 • Aandachtsgebieden: Dieren | Natuur, milieu &wildlife |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Dierenbescherming kunt u direct contact opnemen met:

 • Jana van Muijden en Jeroen van Dijke
 • Adviseurs Bijzondere Giften
 • 088 - 811 30 66 (7 dagen per week bereikbaar)
 • nalaten@dierenbescherming.nl
Bezoek website

Anja van Splunder werkt als manager in een dierenopvangcentrum. Dankzij een nalatenschap konden ze een bijzondere kattenvleugel laten aanbouwen. Anja: “Op een gegeven moment nam Tom de Graaf contact met ons op nadat hij te horen had gekregen dat hij niet lang meer te leven had. Tom was een kattenliefhebber en koos ervoor om zijn nalatenschap aan ons te schenken. Dankzij zijn bijdrage hebben we de kattenvleugel kunnen realiseren. De dieren hebben nu veel ruimte, speeltjes en plekjes om te rusten. Het is voor ons zo waardevol dat er mensen zijn die ons ook na hun overlijden blijven steunen.”

Toen Dorien Pel ziek werd besloot ze de Dierenbescherming op te nemen in haar testament. Het bedrag dat ze naliet, werd in samenspraak met haar zus Marjolein besteed. Marjolein: “Mijn zus was altijd al gek op dieren. Toen ze hoorde dat ze ziek was heeft ze haar testament op laten maken en liet tienduizend euro na aan de Dierenbescherming. Na haar overlijden had ik contact met haar relatiebeheerder Jeroen van Dijke. Hij stelde voor om Doriens toegift te besteden aan schuilhuisjes voor honden. Uiteindelijk zijn er 62 schuilhuisjes voor 20 asielen aangeschaft waar mijn zus erg blij mee zou zijn geweest.”

Elzelies: “Een tijdje geleden las ik een artikel over nalaten aan de Dierenbescherming. Dat sprak me direct aan. Als kind was ik al dol op dieren en vanaf dat ik volwassen ben heb ik nooit meer zonder dieren willen leven. Nu woon ik met Roeltje. Hij heeft erg lang in het asiel gezeten, reden temeer om Roeltje mee naar huis te nemen. Ik hoop dat we samen nog vele mooie jaren hebben. Mocht ik er op een dag niet meer zijn, dan weet ik dat de Dierenbescherming Roeltje opvangt en een thuis voor hem zoekt. Dat vind ik zo’n geruststelling.”

 

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Dierenbescherming kunt u direct contact opnemen met:

 • Jana van Muijden en Jeroen van Dijke
 • Adviseurs Bijzondere Giften
 • 088 - 811 30 66 (7 dagen per week bereikbaar)
 • nalaten@dierenbescherming.nl
Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Dierenbescherming kunt u direct contact opnemen via: