Artsen zonder Grenzen

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging. Wij streven er uitdrukkelijk naar om onacceptabele situaties wereldkundig te maken en anderen op te roepen hun verantwoordelijkheid te nemen, zodat die mensen die onrecht wordt aangedaan, hulp krijgen.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten | Gezondheid |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Artsen zonder Grenzen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

“Ik heb jarenlang als logistiek medewerker in het veld gewerkt in Bosnië, Somalië en Mozambique. Ik zag hoe een burgeroorlog een land totaal ontwrichtte, met desastreuze gevolgen voor de zwaksten. Een nalatenschap kan een enorm groot verschil voor anderen betekenen, dat heb ik daar zelf gezien.”

Frank Theunissen, relatiemanager Artsen zonder Grenzen

“Veel donateurs willen zelf bepalen hoe hun nalatenschap wordt verdeeld. Voor ouders is het meestal vanzelfsprekend dat hun kinderen erfgenaam zijn. Maar ook Artsen zonder Grenzen wordt met regelmaat opgenomen in het testament. Ook door mensen met kinderen. Vaak wordt er dan gekozen voor een legaat.”

Nicole Ouwehand, notarieel juriste van Artsen zonder Grenzen

"De feitelijke vastlegging gebeurt door de notaris."

“Veel mensen ervaren het als een opluchting als zij uiteindelijk hebben geregeld wat er met hun nalatenschap gaat gebeuren. Als mensen na willen laten aan Artsen zonder Grenzen, probeer ik zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. De feitelijke vastlegging gebeurt door de notaris.”

Fiona Hoogveld, relatiemanager Artsen zonder Grenzen

Eerst meer lezen over nalatenschap Toegift.nl?
Ga terug naar de homepage.

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Artsen zonder Grenzen kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Artsen zonder Grenzen kunt u direct contact opnemen via: