Amnesty International

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Amnesty is onafhankelijk van elke regering, politieke ideologie, religie of elk economisch belang. Amnesty neemt voor haar onderzoek, lobby en acties geen geld aan van overheden om zo onafhankelijk en betrouwbaar te blijven.

  • Fonds op naam mogelijk: Nee
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amnesty International kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

José van Aaken heeft zich altijd op vele manieren voor Amnesty International ingezet. Als ‘gewoon’ lid, maar ook als collectant en als deelnemer aan Amnesty’s bliksemacties. “En ik verspreid berichten van Amnesty International via Facebook. Binnen mijn familie ben ik een soort ambassadeur! Het is belangrijk om het bekend te blijven maken, vooral ook aan jongeren. Zij zijn de toekomst.” Dat mensen Amnesty International in hun testament kunnen opnemen, heeft ook met die toekomst te maken. “Het is een mooie manier om te zorgen dat het werk doorgaat. Amnesty International is onafhankelijk en neemt geen geld aan van de overheid. Dus dit soort bijdragen van nalatenschap blijft nodig.”

 

Toen Lizzy en Chris van Heerden gingen nadenken over hun testament, bedachten ze al snel dat ze daarin een aantal goede doelen wilden opnemen. “Er staan meerdere goede doelen in ons testament, waaronder Amnesty’, vertelt Lizzy van Heerden. ‘Amnesty hebben we onder meer gekozen omdat wij het een betrouwbare organisatie vinden. Zij maken altijd goed duidelijk waar hun geld naartoe gaat.” Over waarom Amnesty belangrijk is, kan Lizzy duidelijk zijn. “Eén woord: vrijheid. Amnesty ijvert voor vrijheid in de wereld. En daar is nu eenmaal geld voor nodig.”

Eerst meer lezen over nalatenschap Toegift.nl?
Ga terug naar de homepage.

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amnesty International kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amnesty International kunt u direct contact opnemen via: