Aidsfonds

Aidsfonds werkt aan een wereld zonder aids en is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en daarbuiten. Sinds het begin van de aidsepidemie zijn al ruim 35 miljoen mensen aan aids verleden. Er is nog altijd geen geneesmiddel of vaccin. Wel zijn er levensreddende medicijnen. Maar bijna de helft van de 37 miljoen mensen met hiv heeft hiertoe geen toegang. Om de aidsepidemie een halt toe te roepen financiert Aidsfonds projecten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en preventie, hulp en zorg in ontwikkelingslanden en in Nederland, lobby en toegang tot behandeling.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Ja
  • Aandachtsgebieden: Internationale hulp & mensenrechten | Gezondheid |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Aidsfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Dokter Vollaers besteedde het grootste deel van haar werkzame leven als chirurg in Afrika. Ze zag met eigen ogen de verwoestende impact van het hiv-virus. Ook na haar dood wilde ze zich blijven inzetten voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Een deel van haar vermogen ging daarom naar de aidsbestrijding.

Hugo van Win was maatschappelijk betrokken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ondervond hij wat onderdrukking betekent. Hij was één van de oprichters van het COC. De aids-epidemie maakte Hugo van dichtbij mee. Als Aidsfondsdonateur wilde hij ook na zijn leven een verschil maken en liet deel van zijn vermogen aan de aidsbestrijding na.

Eerst meer lezen over nalatenschap Toegift.nl?
Ga terug naar de homepage.

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Aidsfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Aidsfonds kunt u direct contact opnemen via: