Amsterdams Universiteitsfonds

Het Amsterdams Universiteitsfonds is een onafhankelijke stichting die bijzondere voorzieningen voor de Universiteit van Amsterdam mogelijk maakt waarin de overheidsfinanciering niet voorziet. Het universiteitsfonds werft en beheert fondsen en doet uitkeringen voor onderzoek, studie- en reisbeurzen, academisch-cultureel erfgoed en studentenvoorzieningen. Het fonds draagt bij aan de bevordering van de groei en bloei van de wetenschapsbeoefening en het studentenleven.

  • Fonds op naam mogelijk: Ja
  • Kan optreden als executeur: Nee
  • Aandachtsgebieden: Onderwijs |

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amsterdams Universiteitsfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Trudie Vervoort-Jaarsma (1929-2015), alumna van de Universiteit van Amsterdam, liet een vermogen na dat deels is vergaard door haar ouders. Haar nalatenschap is niet los te zien van haar familiegeschiedenis. Daarom verbond zij de namen van haar moeder en dochter aan twee fondsen. Daaruit worden studiebeurzen verstrekt en onderzoeksubsidies verleend.

“Ik heb in ontwikkelingsgebieden gewerkt aan armoedebestrijding. Daarbij stond centraal het faciliteren en stimuleren van lokale leiders om te werken aan een rechtvaardige wereld. Met mijn legaat bied ik potentiĆ«le leiders de kans een studie te volgen, waarna zij hun onderdrukte gemeenschap kunnen helpen. Het Amsterdam Universiteitsfonds is daarvoor een goede partner.”

Richard Snellen

Eerst meer lezen over nalatenschap Toegift.nl?
Ga terug naar de homepage.

"Met mijn legaat bied ik potentiƫle leiders de kans een studie te volgen."

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amsterdams Universiteitsfonds kunt u direct contact opnemen met:

Bezoek website

Wilt u meer weten?

Voor vragen over nalaten aan Amsterdams Universiteitsfonds kunt u direct contact opnemen via: